mzlaki-logo

Proces izrade web sajta

Prvi korak - DOGOVOR

Prvi korak - DOGOVOR

Rešili ste da naručite web sajt. Znate da vam treba, traže vam klijenti/kupci, svesni ste značaja tzv. "online prisustva". Kuda sada i kako početi? Počinjemo dogovorom. Opisaćete koje su vaše potrebe- da li samo jedna kratka prezentacija, da li obiman portfolio, da li vam možda trebaju formulari/kalkulatori, galerije...? U ovom koraku značajan je i kalkulator troškova.

Kada se dogovorimo oko obima sajta, onda sledi dogovor oko vizuelnog stila po vašem ukusu.

Drugi korak - UPLATA HOSTINGA I DOMENA

Drugi korak - UPLATA HOSTINGA I DOMENA

Hosting je prostor na internetu gde stoji vaš sajt, a domen je vaša adresa na internetu, npr. www.vasafirma.rs Ja vam mogu poručiti hosting i domen, ali će računi stizati jednom godišnje na vaš email i vi ste dužni da ih plaćate. Suma za oba se kreće od 4500 do 6500 ili više dinara, u zavisnosti od vrste domena (da li je .com ili .rs). Ja uvek preporučujem Adriahost jer su najprofesionalniji.

Treći korak - DOSTAVLJANJE MATERIJALA

Treći korak - DOSTAVLJANJE MATERIJALA

Ukoliko želite da vam se izradi web sajt, morate da se makar malo oko toga i sami angažujete. Prvo što treba da uradite je da spremite tekst i fotografije, npr. o vašoj firmi ili proizvodima. Ja vam mogu pronaći neke jeftine ili besplatne fotografije na internetu, u svrhu ilustracije.

Važno: Tekst mi dostavljate kada proverite njegov sadržaj, ubacite naša slova (sa kukicama i kvačicama), proverite pravopis i slično. Svaka izmena dostavljenog teksta ne ulazi u cenu izrade sajta, nego se podrazumeva kao posebna usluga i naplaćuje se po aktuelnom cenovniku. Fotografije za sajt takođe treba da lepo izgledaju. U cenu izrade sajta ulazi njihovo smanjivanje, tj. cropovanje, ali sve ostale vrste obrade fotografija, npr. retuširanje se smatraju posebnom uslugom i naplaćuju se po aktuelnom cenovniku.

Četvrti korak - IZRADA SAJTA

Četvrti korak - IZRADA SAJTA

Izrada sajta počinje kada uplatite hosting i domen i vaša uplata "prođe". Prosleđujete mi pristupne šifre koje će vam po uplati stići na email i ja mogu da počnem da radim.

U toku izrade sajta treba da pratite kako on napreduje i da dajete svoje mišljenje i utiske. Ja obično uradim primer jedne strane i napravim dogovor oko nekog glavnog koncepta, pa onda ubacujem dostavljeni materijal. Obično je rok izrade sajta 7-10 dana od prispeća kompletnog materijala (pogledajte treći korak). Najveći deo tog vremena ode na komunikaciju između mene i klijenta i rad na doterivanju boja, fontova ili samog sadržaja.

Što više izmena bude, to će i izrada duže trajati. Strukturalne i krupnije izmene u kasnijim fazama izrade sajta (npr. izmene gde sajt odstupa od dogovorenog koncepta) ne ulaze u cenu izrade sajta, nego će se naplaćivati po aktuelnom cenovniku.

Uz obostrani rad i saradnju, rezultat će sigurno biti zadovoljavajući.

Peti korak - ZAVRŠETAK IZRADE I SEO

Peti korak - ZAVRŠETAK IZRADE I SEO

Po finaliziranju detalja, sajt se aktivira za posetioce i može se pristupiti optimizaciji za pretraživače (SEO). Ova optimizacija nije neophodna, ali je itekako važna. Bez optimizacije vaš sajt će moći da pronađu samo oni posetioci koji imaju njegovu tačnu adresu, a neće moći npr. preko Google pretrage. Optimizacija je kontinuirani proces koji traje najmanje 6 nedelja, a naplaćuje se jednokratno u odnosu na konkurenciju. Moramo lično popričati o optimizaciji vašeg sajta pre davanja procena troškova.

KALKULATOR TROŠKOVA

Procena troškova izrade sajta

Izrada Joomla! CMS sajta

Joomla! je sistem pomoću koga možete sami uređivati svoj sajt, menjati i dodavati tekst i slike itd. Klikom na ime svake stavke možete videti kratak opis čemu služi i primer kako izgleda. Ukoliko imate potrebu za dodacima koji nisu ponuđeni, možemo se dogovoriti i raspitati. Ovaj sistem je vrlo raznovstran i zadovoljava širok spektar poslovnih potreba. Ovaj formular je informativnog tipa, a za detaljnu ponudu me kontaktirajte emailom ili telefonom. *NAPOMENA* Avans za izradu sajta je 50€. Pri završetku, doplaćujete ostatak. Ako se ne javite i ne učestvujete u izradi sajta u periodu od 2 meseca, morate ponovo uplatiti avans, jer je to moj trošak pri obnavljanju pretplate na teme koje koristim. U slučaju odustajanja, avans se ne vraća.
Osnova
Osnova

Invalid Input

U osnovnu verziju Joomla! sajta spadaju: Do 5 strana (stavki u meniju) Instalacija template-a (šablona) Ubacivanje vaših tekstova i fotografija Povezivanje sa vašim emailom i društvenim mrežama Prijavljivanje na Google Adaptiranje boja i fontova u skladu sa vašim brendom

Broj dodatnih strana - 5€/str
Invalid Input

Ukoliko vam nije dovoljno 5 strana, ovde dodajte koliko vam treba.

Total osnova
Invalid Input

Komponente
Blog forme - 25€/str
Invalid Input

Blog strana se može upotrebiti za vesti/aktuelnosti, ali i za najrazličitije vrste članaka. Najnoviji članak se objavljuje na prvo mesto, i potiskuje starije članke kada se pojavi. Uglavnom su izlistani kraći odlomci tekstova sa nastavkom "pročitajte dalje" koji vodi na ceo tekst. Na sajtu možete imati više ovakvih strana.

Animirani slajder - 20€
Invalid Input

Slajder je mnogo više od samo slika koje se smenjuju. Moderni slajderi imaju opcije raznih animacija i mogu voditi na razne adrese.
Primeri:
Bimdi Fashion Ortodont Beograd

Galerija - 20€
Invalid Input

Galerija je prikaz fotografija koje se mogu uvećati, ili svaka fotografija da vodi na neku drugu stranu, npr. ka opisu proizvoda ili usluge. Cena od 20€ se odnosi na jednu galeriju, tj. na jednu kategoriju proizvoda. Primer galerije: Pezer Company

Kalendar događaja
Invalid Input

Obeležite u kalendaru važne događaje, informišite posetioce svog sajta. Događaji mogu biti podeljeni u različite kategorije.

Newsletter
Invalid Input

Šaljite objave direktno u inbox onima koji su vam ciljna grupa! Pravite newsletter direktno sa svog sajta.

Forum
Invalid Input

Vodite diskusije o čemu god želite na sopstvenom Kunena forumu! Napomena: ukoliko imate veliki broj poseta, trebaće vam nešto veći hosting paket. Primer foruma:Hronohrana

Total komponente
Invalid Input

Funkcionalni dodaci
Kontakt forma sa mapom
Invalid Input

Formular u kome posetilac ostavlja svoje podatke (vi ih birate) i postavlja vam nekakvo pitanje ili stupa u kontakt sa vama.Obaveštenje vam stiže u vidu e-maila. Pored toga što izlgeda profesionalno, kontakt-forma je zahvalna za izbegavanje automatskih neželjenih poruka (spama) sa sajta. Takođe, dobijate i interaktivnu Google mapu koja se može pomerati i zumirati sa jasno obeleženom lokacijom i ostalim informacijama.

SEO osnovni paket
Invalid Input

SEO je optimizacija za pretraživače. Radi se po završetku izrade sajta. Data cena je po jeziku, tj. ako imate 2 jezika na sajtu, plaća se 200€ itd. Potrebno je najmanje 6 nedelja da se dobiju zadovoljavajući rezultati, pozicija na prvoj strani Google-a.

Total funkcionalni dodaci
Invalid Input

Jezici
Strani jezici - 50€
Invalid Input

Kada ubacimo strani jezik na sajt, svaka stranica ima svoj duplikat na drugom jeziku. Ponuda od 50€ važi za sajt do 10 stranica, a svaka stranica preko je 5€ više. Prevod teksta nije uračunat u cenu, klijent ga sam dostavlja ili ja angažujem prevodioce. Sajt možemo uraditi u većem broju jezika, po vašim željama. Primer dvojezičnog sajta: Pezer Company (poslednja stavka u meniju)

Dodatna strana prevoda - 5€
Invalid Input

Prevod sajta do 10 strana iznosi 50€, a ovde možete dodati još strana ukoliko to planirate, svaka sledeća strana koja se prevodi nosi po 5€.

Total jezici
Invalid Input

Web shop
Web shop osnova
Invalid Input

Postavljanje web prodavnice, otvaranje do 10 kategorija i ubacivanje do 30 artikala. Svaki artikal treba da ima jedinstvenu oznaku, bar jednu fotografiju, opis, cenu. Dodaci uz shop koji ulaze u cenu su: najprodavaniji proizvodi, slični proizvodi, proizvodi na akciji i sl.

Dodatni proizvodi za web shop
Invalid Input

Ubacivanje dodatnih podataka o proizvodima za vaš webshop.

Web shop prevod - 50€/jez
Invalid Input

Prevod vašeg web-shopa po jeziku, važi za do 10 kategorija i do 30 proizvoda.

Prevod proizvoda
Invalid Input

Ubacivanje proizvoda za drugi jezik, 10€ za 10kom.

Total web shop
Invalid Input

Ukupna cena ovakvog sajta:
Total
Invalid Input

Ukupna cena sajta

Vaši podaci
Ukoliko ste zainteresovani da poručite ovakav sajt ili imate pitanja u vezi sa konfiguracijom, pošaljite mi ovaj obrazac, pa ćemo popričati i dogovoriti se za dalje akcije.
Ime(*)

Ime firme ili brenda

Kontakt telefon

Email(*)
Please specify your email address.

Dodatne napomene
Invalid Input

Ukoliko imate neka pitanja ili napomene, molim ovde upišite.

Anti spam
Invalid Input

Brzi kontakt

Facebook page: